Sosiaali- ja terveysala (ylempi AMK), asiakkuusjohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa, Lahti, 90 op
Asiakkuusjohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa -koulutuksen tavoitteena on uudistaa sosiaali- ja terveysalan johtamista ja palvelutuotantoa asiakasymmärryksen ja asiakaslähtöisyyden kautta. Palvelun laatu nousee strategiseksi menestystekijäksi muuttuvassa sosiaali- ja terveyspalvelujen toimintaympäristössä. Julkisen sosiaali- ja terveydenhuollon haasteena tulee olemaan eri asiakkaiden intressien yhteensovittaminen. Julkisen talouden kiristyminen pakottaa sosiaali- ja terveysalan etsimään vaikuttavia ratkaisuja palvelujen tuottamisessa unohtamatta sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työn mielekkyyden säilyttämistä.
Valmistuttuasi osaat kehittää sote-alan palveluprosesseja asiakaslähtöisesti, vaikuttavasti ja kustannustehokkaasti. Sinulla on syvällinen ymmärrys asiakkuuksista ja niiden johtamisesta uudenlaisessa kilpailuympäristössä. Asiakkuusjohtaminen sosiaali- ja terveyspalveluissa -koulutus antaa sinulle valmiudet toimia vaativissa asiantuntija-, kehittämis- ja johtotehtävissä sekä julkisen että yksityisen sote-alan palvelutuotannossa.
Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa 1,5–2,5 vuodessa. Opetus ajoittuu klo 9-16 arkipäivisin. Opinnäytetyön ohjaus voi ajoittua myös arki-iltoihin. Pakollisia opintojaksoja on kaksi (2) lukukaudessa, joka tarkoittaa vähintään neljää (4) opintopäivää kuukaudessa. Muiden opintopäivien lukumäärä riippuu opiskelijan omista opintojaksovalinnoista. Opetukseen voi osallistua lähes aina myös etäyhteyden kautta.
Valintakokeet ja esivalintatehtävät
Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.
”YAMK-opiskelu on innovatiivista ja työelämälähtöistä, ja siinä pääsee heti soveltamaan saatuja oppeja käytäntöön.”
Tutkinto
Sosiaali- ja terveysalan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
90 opintopistettä
Koulutuksen sisältö
Koulutus rakentuu seuraavista teemoista: julkisen ja yksityisen sosiaali- ja terveysalan palveluprosessit ja niihin liittyvät asiakkuudet, asiakaslähtöinen toiminta, palvelun laatu sekä vaikuttavuus.
Opinnot on mahdollista suorittaa työn ohessa 1,5–2,5 vuodessa. Opetus ajoittuu klo 9-16 arkipäivisin. Opinnäytetyön ohjaus voi ajoittua myös arki-iltoihin. Pakollisia opintojaksoja on kaksi lukukaudessa, joka tarkoittaa vähintään neljää opintopäivää kuukaudessa. Muiden opintopäivien lukumäärä riippuu opiskelijan omista opintojaksovalinnoista. Opetukseen voi osallistua lähes aina myös etäyhteyden kautta.
+
–
Opintojen rakenne
Koulutus sisältää 30 opintopistettä (op) asiakkuusjohtamisen ydinosaamiseen liittyviä opintojaksoja, 30 op vapaavalintaisia opintojaksoja sekä 30 op opinnäytetyön. Vapaavalintaisia opintoja voi valita LAB-ammattikorkeakoulun tai muiden ammattikorkeakoulujen tai yliopistojen opetustarjonnasta. Asiakkuusjohtamisen koulutukseen sisältyvät opintojaksot ovat:
- asiakassuhteiden johtaminen 5 op.
- vaikuttavuuden ja toiminnan arviointi 5 op.
- palvelukokemuksen johtaminen 5 op.
- palvelumuotoilu sosiaali- ja terveyspalveluissa 5 op.
- laadunhallinta sosiaali- ja terveyspalveluissa 5 op.
- sosiaali- ja terveystalous 5 op.
+
–
Pätevyys
Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa (ks. sosiaalialan virkoihin ja toimiin erilliset kelpoisuusehdot).
+
–
Lisätietoa opetuskielistä
+
–
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön laajuus on 30 op. Opinnäytetyö on tavallisimmin toiminnallinen kehittämishanke, jossa sovelletaan tutkimus- ja kehittämismenetelmiä. Opinnäytetyö tehdään pääsääntöisesti työelämän tai hankkeen toimeksiantona. Opinnäytetyön kautta saavutettu uusi tieto, palvelu tai toiminta ovat toimeksiantajan välittömästi sovellettavissa ja hyödynnettävissä.Opinnäytetyö voi olla myös tutkimus tai tutkimus- ja kehittämispäiväkirjamuotoinen oman työ tarkastelu. Opinnäytetyön voi tehdä yksin tai toisen opiskelijan kanssa.
+
–
Kansainvälistyminen
Opiskelija voi halutessaan sisällyttää opintohin ajankohtaisia kansainvälisiä tapahtumia (luennot, seminaarit, intensiivikurssit).
+
–
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
LAB-ammattikorkeakoulu on Suomen kansainvälisin ammattikorkeakoulu. Kampuksilla on paljon kansainvälisiä tutkinto- ja vaihto-opiskelijoita. Koulutukseen sisältyy ajankohtaisia kansainvälisiä tapahtumia, kuten luentoja, seminaareja ja intensiivikursseja.
+
–
Tutkimuksen painopisteet
LAB ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
- hyvinvoinnin palveluinnovaatiot
- design
- kiertotalouden ratkaisut ja
- innovaatioiden kaupallistaminen.
+
–
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus hakeutua suorittamaan jatkotutkintoa tiedekorkeakoulussa.
+
–