Seksuaalisuuden kohtaaminen lapsi, nuoriso- ja perhetyössä, 10 op

Miten kohtaan moninaisen seksuaalisuuden työssäni? Menetelmiä ja työkaluja lapsen, nuoren ja perheen kohtaamisiin.
Tässä koulutuskokonaisuudessa saat tietoa, ymmärrystä ja välineitä seksuaalisuuden puheeksi ottamiseen sekä asiakkaiden tukemiseen lapsi, nuoriso ja perhetyössä. Koulutus sopii laajasti sosiaali- , terveys- ja kasvatusalalla työskenteleville ammattilaisille.
Toteutusaika
06.09.2021 - 28.02.2022
Laajuus
10 op
Toteutustapa
Monimuoto-opiskelu
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu, Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Hinta
990 € + alv. 24 % ( 1227,60 € sis. alv. ), voidaan maksaa useammassa erässä

Seksuaalisuuden kohtaaminen

 

Koulutuksen sisältö

Seksuaalisuuden kohtaamisen perusteet ja menetelmät: seksuaalisuuden monimuotoisuus ja elämänkaari, kohtaamisen mallit ja menetelmät, oma ammatillinen seksuaalisuus. 

Lapset, nuoret ja seksuaalisuus: Lapsen ja nuoren seksuaalinen kehitys ja seksuaalioikeudet, seksuaalisuus ja turvataidot digitaalisessa mediassa, seksuaaliväkivalta ja seksuaalinen häirintä ja seksuaalinen trauma.

Lähipäivät

Lähipäivä 1: 6.9.2021 klo 9-15
Lähipävä 2: 5.10.2021 klo 9-15
Lähipäivä 3: 10.11.2021 klo 9-15
Lähipäivä 4: 19.1.2022 klo 9-15
Lähipäivä 5: 16.2.2022 klo 9-15 

 Koulutuksen tavoitteet

Syventää ja lisätä tietoa:

- Ymmärtää seksuaalisuuden ja sen monimuotoisuuden merkityksen asiakastyössä lasten, nuorten ja perheiden kanssa.
- Lasten- ja nuorten myönteisen seksuaalisen kehityksen tukemisessa.
- Seksuaalisuutta loukkaavan väkivallan ja häirinnän tunnistaminen, kohtaaminen ja puheeksi ottaminen.
- Seksuaalisen trauman tunnistaminen.

Kohderyhmä

Kaikki lasten- nuorten ja perheiden kanssa työskentelevät esim. terveydenhoitajat, nuorisotyöntekijät, sosionomit, kirkon työntekijät, koulutoimen työntekijät ym.

Pääsyvaatimus

Soveltuva sote- tai kasvatusalan tutkinto

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena sekä verkossa. Koronatilanteen niin vaatiessa koulutus voidaan järjestää kokonaan verkossa. Koulutuksessa on viisi lähipäivää klo 9-15. Syksyllä 2021 kolme päivää ja keväällä 2022 kaksi päivää. Itsenäinen verkko-opiskelu sisältää videoluentoja ja muuta digitaalista materiaalia.

Ryhmän koko 

15 - 30 henkilöä

Kouluttajat

Tuija Rinkinen on koulutukseltaan terveystieteiden tohtori, seksuaalineuvoja ja ammatillinen opettaja. Hänellä on lähes 20-vuoden työkokemus seksuaaliterveyden edistämisestä sekä hankkeista, joiden tarkoituksena on ollut lasten ja nuorten seksuaaliväkivallan ennaltaehkäisy. Rinkinen toimi vuosina 2019 2020 TUTKA -Päijät-Hämeen turvataitokasvatus -malli hankkeen projektipäällikkönä ja oli mukana tuottamassa materiaalia eri kouluasteiden turvataitokasvatukseen.

Vuokko Koiranen on koulutukseltaan kasvatustieteen maisteri, psykoterapeutti, seksuaalineuvoja, yhteisötyönohjaaja. Vuokko on toiminut työyhteisökouluttajana ja työnohjaajana vuodesta 2001 alkaen useissa organisaatoissa. Hän toimii myös psykoterapeuttina yksityisektorilla. Vuokolla on laaja psykiatrisen hoitotyön kokemus usealta vuosikymmeneltä ja hän toiminut pitkään meillä hoitotyön lehtorina.

Heidi Savolainen on koulutukseltaan terveystieteiden maisteri  ja seksuaalineuvoja ja toiminut jo lähes 30 vuotta hoitotyön lehtorina. Savolainen on ollut pitkään mukana työyhteisöjen kouluttajana, erikoistumiskoulutuksessa ja täydennyskoulutuksessa.  

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen koulutukseen alla olevasta linkistä.
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
Peruutus on hakuaikana maksutonta. Opiskelupaikan vastaanottamisen jälkeen tehdystä peruutuksesta perimme 50 % koulutuksen hinnasta. Koulutuksen alkamisen jälkeen tehdystä peruutuksesta (=keskeyttäminen) perimme koko koulutuksen hinnan. Jo maksettuja eriä ei palauteta