Raskausajan ja synnytyksen jälkeinen liikunta - miten ohjata turvallisesti?

Liikunnalla on todettu olevan kiistattomia hyötyjä raskausaikana ja synnytyksen jälkeen. Turvallisen liikunnan pariin ohjaaminen on tärkeä osa raskaana olevan ja synnyttäneen terveydenhuoltoa. Tässä koulutuksessa saat käytännön tietoa siitä, minkälaista raskausajan ja synnytyksen jälkeisen ajan liikunnan olisi hyvä olla ja miten huomioida asiakasryhmän erityistarpeet ohjauksessa.
Toteutusaika
14.09.2023
Laajuus
1 pv
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Niemenkatu 73
15140 Lahti

Hinta
170 € + alv 24 % (210,80 € sis.alv).

Kuva

Tavoite

Tässä koulutuksessa opit, miten raskaus ja synnytys vaikuttavat kehoon ja miten nämä muutokset otetaan huomioon liikunnanohjauksessa. Opit perusteet lantionpohjan toiminnasta ja toimintahäiriöistä sekä keskivartalon toiminnasta ja toimintahäiriöistä, kuten vatsalihasten erkaumasta. Opit käytännöllisiä testejä, joita voit käyttää lantionpohjan ja keskivartalon toiminnan tutkimiseen. Opit myös, miten käytännössä voit soveltaa eri liikkeitä tälle asiakasryhmälle sopivaksi ja minkälaisen liikunnan pariin voit heitä ohjata. Koulutuksessa huomioidaan myös jälkitarkastuksessa annettava liikuntaneuvonta. Koulutuksen näkökulma on monialainen ja monialaiseen yhteistyöhön kannustava

Kenelle?

Fysioterapeutit ja muut kuntoutusalan ammattilaiset, liikunta-alan ammattilaiset, kätilöt ja sairaanhoitajat, jotka työskentelevät raskaana olevien ja synnyttäneiden parissa.

Sisältö

  • Raskauden, synnytyksen ja raskausajan jälkeiset fysiologiset muutokset
  • Fysiologisten muutosten vaikutus liikuntaan
  • Lantionpohjan ja keskivartalon anatomia ja toiminta
  • Lantionpohjan ja keskivartalon toimintahäiriöt kuten virtsankarkailu ja vatsalihasten erkauma
  • Toimintahäiriöiden huomioiminen liikunnan ohjauksessa
  • Liikuntasuositukset ja kestävyys- ja voimaharjoittelu raskausaikana ja synnytyksen jälkeen
  • Liikunnan soveltaminen raskausaikana ja synnytyksen jälkeen

Koulutuspäivä

14.9.2023, koulutuspäivän aikataulu ilmoitetaan myöhemmin

Ryhmäkoko

max 20

Asiantuntija

Emma Mälkiä, äitiysfysioterapeutti, pilates- ja barreohjaaja

Emma on tehnyt äitiysfysioterapiaa vuodesta 2017 ja hänellä on vahva kokemus erityisesti liikunnallisesti aktiivisten äitien fysioterapiasta. Emma on fysioterapia- ja liikunta-alan yrittäjä ja gradua vaille terveystieteiden maisteri (terveystieteiden opettaja) Jyväskylän yliopistosta. Opetus- ja koulutusura on hänellä vasta alussa, mutta jo nyt opiskelijat ovat kiitelleet käytännönläheisestä ja ammatilliseen kasvuun tukevasta koulutusotteesta. Emma on Suomen äitiysfysioterapeutit ry:n puheenjohtaja.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 20.3. - 27.8.2023

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.