Purentaelimistön toimintahäiriöiden (TMD) tutkiminen ja hoito fysioterapiassa

Purentaelimistön toimintahäiriöt (TMD) ovat yleinen kasvokipujen ja päänsärkyjen aiheuttaja. TMD-oireet ovat väestössä yleisiä ja oireiden esiintyvyydeksi aikuisväestössä on useimmissa tutkimuksissa esitetty 25-50%. Purentaelimistön toimintahöiriöiden fysioterapia sisältää asiakkaan huolellisen tutkimisen, asiakkaan informoimisen, kannustuksen ja ohjauksen omahoitoon sekä tarvittaessa purentalihasten ja leukanivelen manuaalisen käsittelyn. Koulutuksessa opit tutkimusnäyttöön perustuen purentaelimistön toimintahäiriöiden tutkimisen ja hoidon fysioterapiassa.
Toteutusaika
28.09.2023 - 29.09.2023
Laajuus
2 päivää
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 Lahti

 

Hinta
360 € + alv. 24 % ( 446,40 € sis. alv.)

Kuva

Tavoite

Koulutuksessa opit:

  • TMD-oireiden syntyyn ja ennusteeseen vaikuttavat tekijät
  • TMD-oireisen tutkimisen
  • TMD-oireisen hoitoon työkaluja, kuten oleelliset asiat asiakasinformoinnissa, hoitotekniikat ja harjoitteita

Kenelle?

Tuki-ja liikuntaelin oireisten asiakkaiden kanssa työskenteleville fysioterapeuteille yksityisellä ja julkisella sektorilla. Sopii sekä vastavalmistuneille että kokeneemmille fysioterapeuteille.

Sisältö

Purentaelimistön anatomia ja fysiologia

  • TMD-oireiden luokittelu
  • TMD-oireiden syntyyn ja ennusteeseen vaikuttavat tekijät
  • Biopsykososiaalinen viitekehys TMD hoidossa
  • Asiakasinformointi ja kannustuksen keinot omahoitoon
  • Selkeät harjoitteet TMD-oireiselle asiakkaille
  • Purentaelimistön lihasten ja leukanivelen hoitotekniikat

Koulutuspäivät

28.9.2023 klo 10.00 - 17.00
29.9.2023 klo 9.00 - 16.00

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Luento, opettajan demostraatio, käytännön harjoitukset, pienryhmissä harjoittelu

Ryhmäkoko

max 24 

Asiantuntija

Aino Tynkkynen OMT-fysioterapeutti, työfysioterapeutti, Ttm-yo Jyväskylän yliopisto

Aino on fysioterapia-alalla monessa mukana ja omaa hyvät näköalat nykypäivän fysioterapiakenttään. Hänellä on 10 vuoden kokemus kliinisestä fysioterapiatyöstä tuki- ja liikuntaelinasiakkaiden parissa. Aino on erikoistunut purentaelimistön toimintahäiriöiden hoitoon monissa täydennyskoulutuksissa sekä asiakastyössä. Hän tekee kliinistä työtä lääkärikeskuksessa ja hoitaa säännöllisesti asiakkaita joilla on purentaelimistön toimintahäiriöitä yhteistyössä hammaslääkärien kanssa. Lisäksi Aino kouluttaa LABissa täydennyskoulutuksia. Kliinisessä työssä sekä kouluttajana Aino pitää tärkeänä laadukasta näyttöön perustuvaa tiedon soveltamista käytäntöön ja koulutustoiminnan sekä koko fysioterapia-alan kehittämistä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika  27.3. - 10.9.2023

Ilmoittaudu koulutukseen tästä

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Kysy lisää!

Aino Tynkkynen
Tuntiopettaja
aino [dot] tynkkynenatlab [dot] fi