Liiketalouden matematiikan perusteet

Kurssin tavoitteena parantaa opiskelijoiden valmiuksia suoriutua ammattikorkeakoulun matematiikan kursseista erityisesti liiketalouden matematiikan osalta. Painopiste prosenttilaskuissa ja yhtälöiden muodostamisessa.
Opiskelu tapahtuu verkossa videoluentojen ja palautettavien harjoitustehtävien muodossa. Itsenäistä opiskelua tukevat klinikat, joissa saa apuja ongelmatilanteisiin. Lisäksi opiskelussa voi hyödyntää vertaistukea keskustelupalstan avulla tai ratkaista tehtäviä halutessaan pienryhmissä.
Opinnot voi aloittaa itsenäisesti ja joustavasti 23.5. alkaen. Klinikat ja tehtäväpakettien määräajat ajoittuvat elokuulle.
Toteutusaika
23.05.2023 - 31.08.2023
Laajuus
3 opintopistettä
Opetuskieli
Suomi
Toteutustapa
Verkko-opiskelu
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu, verkkokampus


KOULUTUSTASO
AMK-tasoinen opinto

Hinta
45 euroa (alv 0 %)
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- matematiikan peruslaskutoimitukset
- prosenttilaskun perusteet
- yhtälöratkaisun perusteet
Edeltävät opinnot/lähtötaso
Edeltävä osaaminen: prosenttilaskennan ja yhtälöratkaisun alkeet
HUOM! Tämä opintojakso on sisällöltään yhteneväinen liiketalouden vanhan opetussuunnitelman kurssin Matematiikkan valmentava opintojakso (3op) kanssa. Jos olet suorittanut kyseisen opintojakson hyväksytysti, et valitettavasti voi saada opintopisteitä tästä opintojaksosta.
Opiskelumateriaali
Pakollinen oppimateriaali:
Moodlessa esitettävä materiaali
Suositeltava kirjallisuus:
Jokin perusprosenttilaskuja käsittelevä teoa (esim. Pösö: Liike-elämän matematiikka tai lukion lyhyen matematiikan kertauskirja)
Jokin perusyhtälönratkaisua käsittelevä teos (esim. lukion lyhyen matematiikan kertauskirja)
Opettaja
Olli Leppänen
Arviointiasteikko
Hyväksytty/Hylätty
Muuta tärkeää

Avoimen AMK:n opiskelija voi suoritaa opintojakson elokuussa 2023. Opiskeluoikeus alkaa 1.8.2023.

Osallistuminen on maksutonta syksyllä 2023 tutkinto-opiskelun LAB-ammattikorkeakoulussa aloittaville liiketalouden sekä hotelli-, ravintola- ja matkailualan  opiskelijoille.

Opintojakso toteuteutetaan intensiivisesti elokuussa ja se vaatii yhteensä tuolla aikavälillä noin 60-70 työtuntia. Opiskelu tapahtuu kokonaan verkossa, mutta verkko-opiskelua tukemaan järjestetään jokaisesta aihealueesta vapaaehtoinen klinikka. Klinikat ja tehtäväpakettien määräajat ajoittuvat elokuulle.

Arviointimenetelmät
Hyväksytyn arvosanan saavuttaakseen opiskelijan on suoritettava oikein 80 kpl palautettavia tehtäviä.
Ilmoittautuminen

Avoimen ammattikorkeakoulun opiskelupaikat täytetään pääsääntöisesti ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on aina sitova.

Ilmoittautumislinkki julkaistaan tällä sivulla ilmoittautumisen alkaessa.

Ilmoittautumisaika
-
Peruutusehdot
Ilmoittautuminen on sitova. Peruutus on tehtävä viimeistään viikkoa (7 vrk) ennen ilmoittautumisajan päättymistä, jolloin peruutus on maksutonta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen avoinamk@lab.fi.

Avoin AMK
avoinamkatlab [dot] fi