Kulttuuriala (ylempi AMK), uudistava johtaminen, Lahti, 60 op
Uudistava johtaminen -koulutuksen lähtökohtana on yhteiskunnan ja työelämän nopea ja laaja rakenteellinen muutos, jossa on keskeistä tiedon ja innovaatioiden yhdessä luominen. Koulutuksen tavoitteena on syventää, tuottaa ja jakaa uutta tietoa ja osaamista työelämän ja organisaatioiden uudistamiseen ja uudistumiseen. Koulutuksen keskiössä ovat johtaminen, tulevaisuuden skenaariot ja strategiat, asiakkuusjohtaminen, verkottuminen sekä innovatiivisuus ja luovuus.
Kulttuurialalla uudistavan johtamisen erityisenä toimintatapana on muotoiluajattelu ja siihen liittyvä ihmiskeskeinen suunnittelu, joka voi kohdentua työntekijäkokemukseen tai asiakassuhteissa käyttäjäkokemukseen. Innovaatiotoimintaan sovelletaan muotoiluajattelua tulevaisuussuuntautuneen strategisen muotoilun, suunnittelun suunnittelun ja sidosryhmiä sekä asiakkaita osallistavan yhteissuunnittelun (co-design) menetelmien avulla. Valmistuttuasi osaat toimia strategisen ja organisaatioiden kehittämisen suunnittelijana ja kehittämisprosessien vetäjänä ja fasilitoijana.
Ydinopintoihin sisältyy 2-4 lähiopetuspäivää kuukaudessa, osin verkko-osallistumismahdollisuuksin. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä työskentelyä.
Valintakokeet ja esivalintatehtävät
Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.
Tutkinto
Kulttuurialan ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
60 opintopistettä
Koulutuksen sisältö
Koulutuksen sisältönä ovat tulevaisuuden toimintaympäristö ja strategia, uudistava johtaminen ja organisaatioiden kehittäminen, innovatiivisuuden, osaamisen ja tiedon johtaminen ja yhteiskehittämisen fasilitointi. Koulutus käsittelee muotoiluajattelua erilaisiin kohteisiin sovellettavana kehittämisprosessina. Muotoiluajattelun hyödyntämiin menetelmiin kuuluvat asiakaskokemusta kehittävä, käyttäjälähtöinen tutkimus, käyttäjiä sekä monialaisia kehittämisryhmiä osallistava yhteiskehittäminen (co-design) sekä nopea, kokeileva kehittäminen.
Ydinopintoihin sisältyy 2-4 lähiopetuspäivää kuukaudessa, osin verkko-osallistumismahdollisuus. Kaikkiin opintojaksoihin sisältyy runsaasti itsenäistä työskentelyä. LABin järjestämien täydentävien opintojen toteutus ja lähipäivät vaihtelevat opintojaksoittain.
+
–
Opintojen rakenne
Koulutuksen laajuus on 60 op, joka jakautuu seuraavasti: ydinosaaminen 20 op, täydentävä osaaminen 10 op ja opinnäytetyö 30 op. Ydinosaamisen opintojaksoista osa on pakollisia ja osa vaihtoehtoisia. Täydentävät opinnot ovat vapaasti valittavia.
+
–
Pätevyys
Ylempi ammattikorkeakoulututkinto (YAMK) antaa valmiudet toimia erilaisissa muotoiluun ja media-alaan liittyvissä asiantuntija-, suunnittelu-, kehittämis- ja johtotehtävissä. Koulutus antaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa.
+
–
Lisätietoa opetuskielistä
Opetuskieli on suomi, osa opintojaksoista toteutetaan englanniksi.
+
–
Opinnäytetyö
Opinnäytetyö on kehittämistyö, jossa sovelletaan tutkimus- ja kehittämisosaamista. Työ tehdään usein joko opiskelijan omalle työnantajalle tai muulle toimeksiantajalle ja on luonteeltaan tutkimuksellinen kehittämishanke.
+
–
Kansainvälistyminen
LAB-ammattikorkeakoulu on Suomen kansainvälisin korkeakoulu.
Opintoihin sisältyy ajankohtaisia kansainvälisiä tapahtumia, esimerkiksi luentoja, seminaareja ja intensiivikursseja. Opiskelijalla on myös mahdollisuus kansainväliseen vaihtoon henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.
+
–
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
Osa jaksoista toteutetaan yhteistyössä muiden LABin koulutusalojen kanssa. Opetukseen sisältyy myös eri yrityksistä, yliopistoista ja organisaatioista vierailevia luennoitsijoita, esimerkkiprojekteja ja opintotehtäviä. Opintoihin voi sisältyä myös laajempien työelämää kehittävien hankkeiden osia ja niihin liittyvää sidosryhmäyhteistyötä.
+
–
Tutkimuksen painopisteet
Opinnäytetyönä toteutettavat tutkimukselliset kehittämishankkeet perustuvat työelämän kehittämishaasteille ja niissä tarvittavalle kehittämistutkimukselle.
LAB-ammattikorkeakoulun tutkimus- ja kehitystoiminnan erityisiä vahvuuksia ovat kiertotalous, design, innovaatioiden kaupallistaminen sekä hyvinvoinnin palveluinnovaatiot.
Muotoiluinstituutin tutkimus- ja innovaatiotoiminnan keskeinen teema on kestävä kehitys. Kehitettävissä ratkaisuissa korostuu ympäristövastuullisuuden huomioiminen ja hyvinvoinnin edistäminen.
+
–
Jatko-opintomahdollisuudet
Koulutuksen suorittaneella on mahdollisuus hakeutua suorittamaan jatkotutkintoa tiedekorkeakoulussa.
+
–