Insinööri (AMK), tieto- ja viestintätekniikka, monimuotototeutus, Lahti, 240 op

Seuraava hakuaika
-

Koulutuskuva_tietojohdot

Tietotekniikan insinööriä tarvitaan kaikkialla

Digitaaliset palvelut ovat osa arkea, ja niiden toimivuus nousee tulevaisuudessa yhä keskeisempään rooliin. Tieto- ja viestintätekniikan insinöörinä kehität ja toteutat käyttäjälähtöisiä palveluita ja niiden toimintaan tarvittavia järjestelmiä. Tieto- ja viestintätekniikan osaamista tarvitaan lähes kaikilla aloilla, ja voit työllistyä erilaisiin tehtäviin niin kotimaassa kuin kansainvälisestikin.

Opintojesi alussa opiskelet ohjelmistojen kehittämistä, teknistä visualisointia sekä tietoverkkoja ja teollista internetiä (IoT, Internet of Things) monipuolisesti. Ensimmäisen opintovuoden lopussa pääset suuntamaan opintojasi omien uratavoitteidesi ja mielenkiintosi mukaan. 

Useita suuntautumisvaihtoehtoa: mediatekniikka, ohjelmistotekniikka, tietoverkot sekä IoT ja sulautetut järjestelmät

Mediatekniikassa opit parantamaan käyttökokemusta visuaalisen ja graafisen ilmeen avulla. Opiskelet esimerkiksi 3D-mallinnusta ja animaatiota. Opinnot antavat perusvalmiudet myös pelialalla työskentelyyn.

Ohjelmistotekniikassa opit suunnittelemaan ja toteuttamaan verkkopohjaisia palveluita eri päätelaitteille sekä huomioimaan käyttäjäkokemuksen niin peleissä kuin perinteisissä www-palveluissakin.

Tietoverkot-suuntautumisvaihtoehto antaa sinulle eväät rakentaa vikasietoisia tietoverkkoja ja kehittää digitaalisia palveluita sulautettujen järjestelmiin ja esineiden internetiin (IoT) perustuen. Osaat myös rakentaa ja käyttää eri tyyppisiä virtualisointi- ja pilvipalveluratkaisuja datan keräämisessä, analysoinnissa ja hyödyntämisessä.

IoT ja sulautetut järjestelmät suuntautumisessa perehdyt sulautettujen järjestelmien laitteisto- ja ohjelmisto-osaamisen lisäksi IoT-järjestelmissä hyödynnettävien tietoverkkojen ja pilvipalveluiden hallintaan. Voit myös toteuttaa reunalaskentaan liittyviä sovelluksia data-analytiikkaa ja koneoppimisen algoritmeja hyödyntäen.

Opiskele tietotekniikan insinööriksi joustavasti

Opiskelu on lähtökohtaisesti monimuoto-opetusta, joka sisältää myös lähiopetusta LABin Lahden kampuksella. Osa opinnoista toteutetaan kuitenkin paikasta riippumattomasti verkko-opetuksena. Verkko-opetus voi olla myös aikaan sidottu eli tapahtuu tiettynä lukujärjestyksen mukaisena aikana. 

Kuva
LABista valmistunut tieto- ja viestintätekniikan insinööri Jessi Maunula.

Jenkkifutaaja yhdisti insinööriopinnot, työn ja pelaamisen

Tieto- ja viestintätekniikan insinööri Jessi suosittelee LABia ja tieto- ja viestintätekniikan koulutusta kaikille tietotekniikasta kiinnostuneille.

Kuva
A girl holding a round mirror in front of her face

Valintakokeet ja esivalintatehtävät

Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.

Kuva
A girl holding a mirror

Syksyn yhteishaku 💎

Tutustu koulutustarjontaan ja hae syksyn haussa 31.8–14.9.2022.

Lisätietoja hakemisesta:

Hakijapalvelut, Lahti
Lahden kampus
+358 44 708 1385 tai +358 44 708 1386
hakijapalvelutatlab [dot] fi