Insinööri (AMK), puutekniikan muuntokoulutus, monimuotototeutus, Lahti, 240 op

Koulutus antaa monipuoliset valmiudet työskennellä puu- ja puurakennustuotealan eri työtehtävissä. Koulutuksessa perehdytään mm. kalusteteollisuuden, saha- ja rakennuspuusepänteollisuuden, tuotannon ja prosessien suunnittelun, puurakentamisen, rakentamistalouden, talonrakentamisen, puuteollisuuden tuotantoprosessien ja laadun kehittämisen aloihin opiskelijan valintojen mukaan.
Koulutus toteutetaan yhteistyössä puualan yritysten kanssa, mm. aiheisiin liittyvät harjoittelut ja opinnäytetyöt tehdään alan yrityksissä. Koulutuksella on integraatio lukuisiin TKI-hankkeisiin.
Puutekniikan muuntokoulutus on laajuudeltaan 60 - 120 opintopistettä ja koulutus kestää noin vuoden opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen. Koulutuksen avulla voit päivittää aiemmin hankittua, koulutukseen soveltuvaa insinöörin ammattikorkeakoulututkintoa puutekniikan insinööritutkinnoksi.
Valintakokeet ja esivalintatehtävät
Katso tietoa mahdollisista esivalintatehtävistä ja valintakokeista.
Syksyn yhteishaku 4.–14.9.
Tutustu koulutustarjontaan, löydä oma tutkintosi ja hae opiskelemaan LABiin. 💎
Tutkinto
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto
Laajuus
240 opintopistettä
Koulutuksen sisältö
Koulutuksessa perehdytään mm. kalusteteollisuuden, saha- ja rakennuspuusepänteollisuuden, tuotannon ja prosessien suunnittelun, puurakentamisen, rakentamistalouden, talonrakentamisen, puuteollisuuden tuotantoprosessien ja laadun kehittämisen aloihin opiskelijan valintojen mukaan.
Koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna ja siinä hyödynnetään aktiivisesti verkko-opiskelun mahdollisuuksia. Tämä mahdollistaa joustavan opiskelun asuinpaikasta riippumatta. Koulutus toteutetaan pääosin etäopetuksena, mutta opintojaksoihin saattaa sisältyä lähipäiviä.
Opiskeluun sisältyvien kehittämisprojektien ja harjoitusten kautta opintoja ja työelämän käytänteitä voidaan yhdistää. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelma yhdessä tutoropettajan kanssa. Opintolukuvuosi aloitetaan lähiopetusjaksolla.
+
–
Opintojen rakenne
Puutekniikan muuntokoulutus on laajuudeltaan 60 - 120 opintopistettä ja koulutus kestää noin vuoden opiskelijan aikaisemmista opinnoista ja työhistoriasta riippuen. Koulutuksen avulla voit päivittää aiemmin hankittua, koulutukseen soveltuvaa insinöörin ammattikorkeakoulututkintoa puutekniikan insinööritutkinnoksi.
Koulutuksen rakenne muotoutuu yksilöllisesti kunkin opiskelun pohjakoulutuksen ja hankitun osaamisen mukaan. Koulutus toteutetaan yhteistyössä puualan yritysten kanssa ja opintoihin liittyvät harjoittelut ja opinnäytetyöt tehdään alan yrityksissä.
+
–
Lisätietoa opetuskielistä
Tutkintokieli on suomen kieli.
+
–
Opinnäytetyö
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa. Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
+
–
Kansainvälistyminen
LAB on Suomen kansainvälisin ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
+
–
Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa
LABissa pääset tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojesi aikana. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alasi työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiäsi aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
+
–
Tutkimuksen painopisteet
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
- kiertotalous
- design
- innovaatioiden kaupallistaminen
- hyvinvoinnin palveluinnovaatiot.
+
–
Uramahdollisuudet
Koulutuksesta valmistuva insinööri voi työskennellä mm. puu- ja puurakennustuotealan teollisuudessa, urakoitsijoiden palveluksessa sekä suunnittelu- ja konsulttitoimistoissa.
Koulutuksesta valmistuvien tyypillisiä työtehtäviä ovat:
- tuotannon esimies
- suunnitteluinsinööri
- käyttöinsinööri
- projekti-insinööri
- tutkimusinsinööri.
+
–
Jatko-opintomahdollisuudet
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.
+
–