Infratekniikan insinööri hallitsee rakennetun ympäristön kokonaisuuden
Infratekniikan insinöörin suunnittelukohteina ovat esimerkiksi tiet, radat, satamat ja rakennusten perustukset. Valmistuneena insinöörinä luot ratkaisuja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan. Osaamisesi kulmakiviä ovat rakentamisen tekninen perusta, rakennusmateriaalit, infrarakenteiden suunnittelu sekä talouden hallinta ja projektien johtaminen. Tietomallien kanssa työskentely on osa arkipäivääsi.
Infratekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi suunnittelu-, johtamis- ja kehittämistehtäviin. Ymmärrät rakennetun ympäristön kokonaisuuksia. Käytännön työssä tarvitset lisäksi kirjallista ja suullista esitystaitoa sekä vuorovaikutustaitoja. Osaat työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, neuvotella ja viestiä ammatillisissa tilanteissa sekä toimia nopeasti muuttuvassa ympäristössä.
LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneet infratekniikan insinöörit toimivat vaativissa asiantuntija- ja projektinjohtotehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Työtehtäviä ovat esimerkiksi infrasuunnittelija, suunnitteluinsinööri, rakennusinsinööri, työnjohtaja, tuotantopäällikkö, myynti-insinööri ja projektipäällikkö.
Infratekniikan insinöörit ovat tärkeä ammattikunta kestävän, puhtaan, esteettömän ja hyvinvointia edistävän elinympäristön luomisessa ja ylläpitämisessä.
Infratekniikan insinöörin suunnittelukohteina ovat esimerkiksi tiet, radat, satamat ja rakennusten perustukset. Suunnittelet ratkaisuja, jotka mahdollistavat yhteiskunnan toiminnan. Osaamisesi kulmakiviä ovat rakentamisen tekninen perusta, rakennusmateriaalit, infrarakenteiden suunnittelu sekä talouden hallinta ja projektien johtaminen. Tietomallien kanssa työskentely on osa arkipäivääsi.
Infratekniikan koulutuksesta valmistut insinööriksi suunnittelu-, johtamis- ja kehittämistehtäviin. Ymmärrät rakennetun ympäristön kokonaisuuksia. Käytännön työssä tarvitset lisäksi kirjallista ja suullista esitystaitoa sekä vuorovaikutustaitoja. Osaat työskennellä kansainvälisessä ympäristössä, neuvotella ja viestiä ammatillisissa tilanteissa sekä toimia nopeasti muuttuvassa ympäristössä.
Opinnot sisältävät teknistä osaamista, luonnontieteellisten ilmiöiden ymmärtämistä sekä rakennusalan teoriaa ja käytäntöä.
Opinnoissa painotetaan myös viestintä- ja vuorovaikutustaitoja, monialaisen ja monikulttuurisen työyhteisön ymmärtämistä sekä rakennusalan vaatimaa digitaalista osaamista.
Ammattikorkeakoulututkintoon kuuluu 15 opintopisteen laajuinen opinnäytetyö, jossa voi painottaa tutkimuksellista tai toiminnallista otetta.
Opinnäytetyö laajentaa ja syventää ammattiosaamistasi ja antaa monipuolisia valmiuksia toimia alan kehittämistehtävissä. Opinnäytetyö kehittää tiedonhankinta- ja ongelmaratkaisutaitojasi sekä kokonaisuuksien hahmottamista ja se voidaan toteuttaa työelämän toimeksiantona tai kehittämishankkeessa. Opinnäytetyö voidaan tehdä yksilö-, pari- tai ryhmätyönä ja siihen kuuluu kirjallinen osio. Parhaimmillaan opinnäytetyö toimii ponnahduslautana työelämään.
LAB on kansainvälinen ammattikorkeakoulu. Meillä on yli 300 yhteistyökorkeakoulua, joiden kanssa järjestämme vaihto-ohjelmia sekä kehitämme koulutustamme.
Sadat LABin opiskelijat lähtevät vuosittain ulkomaille joko harjoitteluun tai opiskelemaan. Osassa koulutuksissamme on mahdollisuus myös kaksoistutkinnon (double degree) suorittamiseen. Kaksoistutkinnon suorittaneena saat tutkinnon sekä LABista että ulkomaalaisesta yhteistyökorkeakoulusta.
LABiin tulee vuosittain paljon opiskelijoita ympäri maailmaa. Meillä opiskelee lähes 900 kansainvälisiä tutkinto-opiskelijaa 78 eri maasta. Opiskelu on siis aidosti kansainvälistä vaikka et ulkomaille lähtisikään!
LABissa pääset tekemään yhteistyötä yritysten ja työyhteisöjen kanssa jo opintojesi aikana. Opintoihisi voi kuulua esimerkiksi suoraan oman alasi työnantajille tehtäviä projekteja ja harjoitustöitä. Erilaiset oppimisympäristöt, kuten opiskelijoiden osuuskunnat, vahvistavat kytköksiäsi aitoon vuorovaikutukseen työelämän kanssa koko opintojesi ajan.
LAB tekee tiivistä yhteistyötä myös LUT-yliopiston kanssa.
LAB-ammattikorkeakoulu on työ- ja elinkeinoelämän innovaatiokorkeakoulu, mikä näkyy muun muassa työelämäläheisissä tutkinnoissa ja alueita palvelevassa tutkimus- ja innovaatiotoiminnassa. LABin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa ohjaavat strategiset vahvuusalueet ovat:
LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuvat infratekniikan insinöörit toimivat vaativissa asiantuntija- ja projektinjohtotehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Valmistuneilla on vahva tekninen osaaminen ja kokonaisnäkemys rakentamisesta.
Voit hakea ylempään ammattikorkeakoulututkintoon (YAMK) tähtäävään koulutukseen hankittuasi vähintään kaksi vuotta alan ammatillista työkokemusta. Voit hakeutua opiskelemaan myös yliopiston maisteriohjelmiin.