Hoitologistiikka osaaja, 15-20 op

Sinustako hoitologistikko?

Hoitologistiikka koulutus on uudistunut. Olemme kehittäneet tiiviimmän entistäkin työelämälähtöisemmän, ketterän kokonaan verkossa tapahtuvan koulutuksen. Koulutuksen punaisena lankana on jatkuvan kehittämisen ja oman hoitologistiikka substanssi- ja palveluosaamisen vahvistamisen hyödyntäen oppimistiimien valmennusta.

LAB-ammattikorkeakoulu on johtava hoitologistiikka-koulutuksen edelläkävijä. Olemme tehneet 2013 vuodesta asti koulutuksen kehittämisen yhteistyötä sairaanhoitopiirien ja logistiikka-alan yritysten kanssa. Tuemme organisaatioita aidosti askeleissa kohti uutta hoitologistiikan aikakautta. Tästä viimeisimpinä referensseinä Kainuun sote-alueen sekä HUS-Logistiikan koulutusyhteistyö.
Toteutusaika
16.11.2023 - 16.05.2024
Laajuus
15 op - 20 op. 8 lähipäivää verkossa. Lisäksi erikseen sovittavina ajankohtina tiimivalmennusta 1 tunti /kk
Paikka

Verkkototeutus

Hinta
1900 € + alv 24 % (2356 € sis.alv). Laskutus 4 erässä.

Hoitologistiikka osaaja

Healthcare Logistics Education Pathway (HELP) hankkeessa on kehitetty kansainvälisessä yhteistyössä koulutus- ja oppimisväyliä hoitologistiikkaan eri koulutusasteille. 

Koulutus perustuu Tekes-hankkeessa määriteltyyn hoitologistikon tehtävänkuvaukseen ja korkeakoulutasoisiin osaamisvaatimuksiin. Koulutuksen opetussuunnitelmassa vuorottelevat logistiikka- ja terveysalan osaaminen. Keskiössä on turvallinen, taloudellinen ja toimintaa kehittävä logistisen työn ote. Koulutukseen on osallistunut opiskelijoita jo 17:sta eri organisaatiosta ympäri Suomea. Koulutus antaa valmiudet toimia monipuolisissa sisälogistiikan työtehtävissä sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaympäristöissä.

Uusi verkkototeutus mahdollistaa koulutukseen osallistumisen joustavammin paikasta riippumatta.

Kenelle?

Sinulle, joka haluat osaamista terveydenhuollon sisälogistiikan työtehtäviin ja haluat olla tärkeänä linkkinä hoitoprosessien ja logistiikan yhteistyön kehittämisessä.

Soveltuu hyvin esim. laitoshuoltajille, välinehuoltajille, varastonhoitajille, lähihoitajille, fysioterapeuteille tai kenelle tahansa aiheesta kiinnostuneelle. Koulutukseen osallistuminen ei edellytä aiempaa koulutusta hoitologistiikasta.

Sisältö

Muutamia poimintoja opetussuunnitelmasta:

Hoitologistiikka asiantuntijuus 5 op

  • Verkostoyhteistyö ja itsensä johtaminen muuttuvassa sote-toimintaympäristössä

Hoitologistiikka lisäarvon tuottajana 5 op

  • Sisälogistiikan prosessit (esim. vastaanotto, hyllytys, keräily) ja kehittämisen työkalut
  • Potilasturvallisuus ja riskienhallinta hoitologistiikassa
  • Huoltovarmuus toimitusketjussa

Hoitologistiikan palveluratkaisut 5 op

  • Lean ja hoitologistiikkapalvelujen kehittäminen
  • Digitaaliset palveluratkaisut hoitologistiikan arjessa

Työharjoittelu 5 op

Työharjoittelu laajentaa ja syventää ammatillista osaamistasi ja pääset turvallisesti perehtymään hoitologistikon työrooliin osana logistista palveluketjua.

Harjoittelu on pakollinen mikäli et työskentele hoitologistiikan tai vastaavissa tehtävissä sote-toimintaympäristössä.
Harjoittelun hinta 350 € + alv. Opiskelija itse hankkii itselleen sopivan harjoittelupaikan.

Koulutuspäivät

2023

16.11.2023
14.12.2023

2024
11.1.2024
31.1.2024
15.2.2024
14.3.2024
18.4.2024
16.5.2024

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Lähiopetus tapahtuu verkon välityksellä (Zoom). Oppimisympäristönä on Moodle.

Osallistujalta edellytetään mahdollisuutta osallistua itsenäiseen ja verkkovälitteiseen opetukseen. Tietokone sekä kuulokemikrofonit ovat välttämättömät.

Opiskelu sisältää reaaliaikaisia verkkotapaamisia, itsenäistä ja tiimeissä tapahtuvaa vuorovaikutteista verkkotyöskentelyä sekä ohjattua valmennusta.

Asiantuntijat

Ullamari Tuominen, KTM
Ullamari 
on toiminut logistiikan lehtorina yli 20 vuotta. Hoitologistiikkakoulutuksen suunnittelussa ja toteutuksessa Ullamari on ollut sisälogistiikan asiantuntijana kaikissa toteutuksissa. Opiskelijalähtöinen ja kannustava ote ovat hänen vahvuuksiaan.  Kotimaisen ja kansainvälisen hanketyöskentely on mahdollistanut koulutuksen jatkuvan kehittämisen mm. automaation, digitalisaation ja työturvallisuuden osalta. Hänen asiantuntijaosaamisensa on keskittynyt hoitologistiikan prosessien kehittämiseen ja kehittämisen työkaluihin.

Kati Jaakkola, Insinööri YAMK
Kati
on toimitusketjujen ja hankinnan asiantuntija. Kati on toiminut teollisuudessa ja sairaalassa moninaisien toimitusketjun tehtävien parissa. Kati on ollut hoitologistikkojen esihenkilönä ja mukana kehittämässä hoitologistiikan ja toimitusketjujen yhteistyötä sairaalan eri osastojen kanssa. Syksystä 2020 lähtien Kati on toiminut logistiikan lehtorina LABissa.

Maria Tuominen, TtM
Maria 
on toiminut hoitotyön lehtorina yli 20 vuotta. Sitä ennen hän on työskennellyt leikkaus- ja anestesiasairaanhoitajana. Hänen asiantuntijaosaamisensa on keskittynyt perioperatiiviseen toimintaympäristöön, potilasturvallisuuteen ja infektioiden torjuntaan. Maria on toiminut kouluttajana hoitologistiikka koulutuksen kaikissa toteutuksissa ja osallistunut koulutuksen kehittämiseen. Hän on erittäin kokenut kouluttaja, jonka lähestymistapa on opiskelijalähtöinen, ja hänen vahvuuksiaan ovat rakentava yhteistyö ja laaja ymmärrys sote -alan kehittämisestä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 23.10.2023 asti

Ilmoittaudu koulutukseen tästä 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Asiakkaidemme kokemuksia:

Hoitologistiikan opintokokonaisuus oli mielestäni pedagogisesti todella korkeatasoinen ja opettajat taitavia ja innostavia. Tehtävät oli hyvin mietitty tukemaan oppimistavoitteita. Opinnot oli helppo suorittaa työn ohessa.

Opettajat ja opetus oli hyvää ja innostavaa. Kokonaisuudet ja sisällöt olivat hyviä ja antoivat työkaluja työelämään.

Lisätietoja koulutuksesta

Ann-Nina Maksimainen
Asiakkuuspäällikkö
Hyvinvointi ja terveys
ann-nina [dot] maksimainenatlab [dot] fi
Ullamari Tuominen
Lehtori
ullamari [dot] tuominenatlab [dot] fi