Eri päänsärkytyyppien fysioterapeuttinen tutkiminen ja kuntoutus

Päänsärky on hyvin yleinen vaiva väestössä. Osa tulee oireiden kanssa toimeen, kun taas osan elämänlaatua päänsärky voi haitata merkittävästi. Myös fysioterapeutin vastaanotolla päänsärystä kärsivät ovat yleinen asiakasryhmä. Koulutuksessa käydään läpi eri päänsärkytyyppien luokittelua, etiologiaa sekä niiden tutkimus-ja hoitomenetelmiä. Opit koulutuksessa mm. päänsäryn helpottamiseen tarkoitettuja harjoitteita sekä niskan pehmytkudos-ja mobilisaatiotekniikoita. Koulutuksessa käydään läpi myös visuovestibulaarisen toiminnan tutkimista ja harjoittamista päänsäryn näkökulmasta.
Toteutusaika
09.11.2023 - 10.11.2023
Laajuus
2 päivää
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Hinta
350 € + ALV 24%, (434 € sis. ALV )

Kuva

Tavoite

Koulutuksen jälkeen osaat:

  • Kuvata asiakkaalle eri päänsärkytyyppien taustalla olevia mekanismeja
  • Kerätä asiakkaan anamneesista hypoteesit päänsäryn mahdolliselle syylle/syille
  • Anemneesin perusteella suunnitella ja toteuttaa päänsärystä kärsivän asiakkaan kliinisen tutkimisen
  • Suunnitella ja toteuttaa löydöksiin perustuvan intervention

Kenelle?

Fysiterapeutit

Sisältö

Koulutus sisältää päänsärystä kärsivän asiakkaan kliinisen tutkimisen ja interventiomenetelmien teoriaa ja käytännön harjoittelua painottuen seuraaviin aiheisiin:

  • Jännityspäänsärky
  • Niskaperäinen päänsärky
  • Migreeni

Koulutuspäivät

9.11.2023 klo 9.00 - 17.00
10.11.2023 klo 8.00 - 16.00

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Läsnäolokoulutus sisältäen luento-osuuksia ja paljon käytännön harjoittelua

Ryhmäkoko

max 20

Asiantuntija

Joonas Partanen, ft- OMT

Joonas on valmistunut fysioterapeutiksi 2010 ja OMT-fysioterapeutiksi 2020. Hän työskentelee fysioterapeuttina Mikkelissä tule-asiakkaiden parissa sekä toimii kouluttajana kliinisen työn ohella. Laadukas fysioterapia on Joonaksen mielestä viimeisimmän tutkitun tiedon ja kokemusperäisen tiedon synteesiä asiakkaan ollessa koko prosessin keskiössä. Joonaksen oman ammattitaidon syventämiseen kuuluu mm. aktiivinen fysioterapia tieteenalan seuraaminen ja soveltaminen tuki- ja liikuntaelinvaivojen kuntouksessa. Kouluttajana hänellä on rauhallinen, innostava ote, jossa huomioidaan koulutukseen osallistujien kokemukset ja tietotaidon jakaminen.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 27.3.2023 - 22.10.2023

Ilmoittaudu koulutukseen tästä 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

 

Peruutusehdot
Peruutus on ilmoittautumisaikana maksutonta. Ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen, mutta ennen koulutuksen käynnistymistä tehdystä peruutuksesta perimme 50 % osallistujamaksusta. Jos koulutuspaikkaa ei ole peruutettu ennen koulutuksen käynnistymistä veloitetaan osallistumismaksu kokonaisuudessaan. Peruutus on tehtävä kirjallisesti osoitteeseen taydennyskoulutus@lab.fi. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.