Digipalvelujen yhteissuunnittelu

Toteutusaika
10.11.2021 - 18.11.2021
Laajuus
3 lähiopiskelupäivää
Paikka

LAB-ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Hinta
400 € + alv 24 % (496 €, sis. alv)

Tavoite

Kurssi perehdyttää osallistujat monialaisen ja osallistavan yhteissuunnittelun keskeisimpiin menetelmiin. Käytännössä toimiviksi todetut työkalut antavat eväitä digipalvelujen suunnitteluprosessiin, aina ongelman rajaamisesta, ratkaisujen ideoinnista ja kehitettyjen konseptien arvioinnista jatkokehitykseen asti. Koulutuksen jälkeen osallistujilla on selkeä, omassa toimintaympäristössään hyödynnettävä käsitys digipalvelujen yhteissuunnittelusta ja siinä käytettävistä menetelmistä.

Kenelle

Kurssi sopii kaikille digitaalisten palvelujen kehittämishankkeissa toimiville tai tulevaisuudessa kehittämishankkeisiin suuntautuville henkilöille osaamisesta, koulutustasosta tai työtehtävästä riippumatta.

Huom.! Kurssilla läpikäytävät yhteissuunnittelun menetelmät ovat osin sovellettavissa myös ei-digitaalisten palveluiden kehittämiseen.

Sisältö

Kurssi keskittyy kolmeen aihealueeseen, joustavasti kolmeen toteutuspäivään jakautuen:

  1. Yhteissuunnittelun keskeiset periaatteet. Monialaisena tiiminä toteutetun suunnittelun merkitys, hyödyt ja käyttökohteet. Katsaus erilaisiin yhteissuunnittelun työkalupakkeihin (Google Ventures Design Sprint, Futurice Lean Service Creation, Design Kit by Ideo). Lähipäivä.
  2. Ideointi. Yhteissuunnittelun harjoittelua pienryhmissä: ratkaistavan ongelman valinta, rajoitusten ja mahdollisuuksien kartoitus, ratkaisujen ideointi, käyttäjäymmärryksen kasvattaminen ja käyttäjäryhmien profilointi. Etäpäivä.
  3. Konseptointi. Yhteissuunnittelun harjoittelu pienryhmissä jatkuu: palvelukonseptin muodostus, evaluointi ja jatkokehitys. Retrospektiiviset menetelmät tiimityöskentelyn kehittämiseen. Lähipäivä.

Koulutuspäivät

10.11.2021, klo 12.00 - 17.00, lähipäivä (LAB/Lahti opetustilat)
11.11.2021, klo 10.00 - 16.00, etäpäivä (Zoom-videoyhteys)
18.11.2021, klo 12.00 - 17.00, lähipäivä (LAB/Lahti opetustilat)

Toteutustapa ja opetusmenetelmät

Yhteissuunnittelun työkaluja ja menetelmiä harjoitellaan käytännön kautta, pienryhmissä työpajatyöskentelynä. Ennen kurssin alkua osallistujille annetaan lyhyt, orientoiva ennakkotehtävä, joka käydään läpi kurssin ensimmäisenä päivänä. Ennakkotehtävien koosteet sekä muu teoreettinen kurssimateriaali jaetaan osallistujille omatoimista itseopiskelua varten PDF-muodossa.

Käytettävät ohjelmat/ohjelmistot: Zoom-pikaviestintäohjelma, FigmaJam -virtuaalinen ryhmätyötila

Ryhmäkoko

vähintään 6 ja enintään 12 henkilöä

Asiantuntija

Ville Tervo on design-kentän moniosaaja, jolla on yli 10 vuoden kokemus digitaalisten palveluiden palvelumuotoilusta, IX/UX/UI-suunnittelusta sekä visuaalisesta suunnittelusta. Ville toimii luennoitsijana LABin MuotoiluinstituutinUI/UX-suunnittelun koulutusohjelmassa ja työskentelee freelancerina monipuolisissa design-tehtävissä.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautumisaika 26.8. - 28.10.2021

llmoittaudu koulutukseen tästä Ilmoittaudu
HUOM! Linkki ei toimi Internet Explorer selaimessa. 

Opiskelupaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, ellei toisin ole mainittu. Vahvistus kurssille hyväksymisestä tai varasijasta lähetetään ilmoittautumisajan päätyttyä. Jos koulutus/tapahtuma on jo täynnä tai olet varasijalla, Sinulle lähetetään siitä tieto. Jos paikkoja vapautuu, Sinuun otetaan yhteyttä.

Noin kaksi viikkoa ennen koulutuksen/tapahtuman alkua, lähetämme kutsun, joka sisältää tarkempia tietoja käytännön järjestelyistä, tai tiedon mahdollisesta koulutuksen/tapahtuman peruuntumisesta.

Pidätämme oikeuden kurssin muutoksiin tai sen perumiseen.

Peruutusehdot
Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan aiemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, peruutusmaksua ei veloiteta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 14 vuorokautta ennen suunniteltua toteutusajankohtaa, veloitetaan 50 % hinnasta. Mikäli ilmoittautuminen peruutetaan myöhemmin kuin 48 tuntia ennen tilaisuutta tai sitä ei peruuteta ollenkaan, veloitetaan 100 % hinnasta. Peruutus on tehtävä kirjallisesti, esimerkiksi sähköpostivahvistuksessa olevan peruutuslinkin kautta.

Lisätietoja koulutuksesta