Designjohtaminen - yrityksen strateginen resurssi

Designjohtaminen -koulutuksessa käydään läpi designin roolin muuttumista tuote- tai palvelukehityksen osa-alueesta strategiseksi resurssiksi. Design-lähtöinen organisaatio on asiakaslähtöinen, innovatiivinen ja ketterä ja menestyy usein kilpailijoitaan paremmin.

Kuva

Tavoite

Käymme läpi miten organisaatiot ja niiden johto voivat hyödyntää design-ajattelua ja sen periaatteita järjestelmällisesti ja saada selkeää kilpailuetua. Design-lähtöisen organisaation rakentaminen edellyttää empatian lisäämistä ja luovuuden vapauttamista, mutta myös strategista otetta sekä tiukkoja tulostavoitteita ja niiden mittaamista. Koulutusohjelma sisältää runsaasti tutkimustietoa, käytännön näkökulmia sekä tuoreita case-esimerkkejä erityisesti Piilaaksosta.

Kenelle?

Kaikille jotka haluavat kehittää design-ajattelua ja ohjata organisaatiota yhä asiakaslähtöisemmäksi ja siten hyödyntää uusia toimitapoja ja parantaa tuloksia.

Sisältö

Etsimme yhdessä vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

  • Mikä on designin strateginen rooli?
  • Miksi designista on tullut liikkeenjohdon uusi musta?
  • Miten organisaatiosta luodaan design-lähtöinen?
  • Miten design-lähtöisen organisaation onnistumista mitataan?

Toteutustapa ja oppimismenetelmät

Lähikoulutus

Asiantuntijat

Jesse Maula siirtyi vuoden 2020 alussa Avidlyn toimitusjohtajaksi Idean Enterprises -konsernista, jossa hän on yksi perustajista ja toiminut useissa eri johtotehtävissä, viimeksi design-johtajania. Tässä tehtävässä hän on vastannut muun muassa Ideanin 12 designstudion toiminnasta Euroopassa ja Yhdysvalloissa. Maula on erikoistunut digitaaliseen palvelumuotoiluun ja johtamiseen. Hän on asunut viimeiset kuusi vuotta Piilaaksossa ja tehnyt satoja designprojekteja maailman johtavien organisaatioiden, kuten IBM:n, Facebookin ja 23&Me:n kanssa. Jesse on ollut rakentamassa monia yrityksiä design-lähtöisiksi. Hän on myös käynyt omakohtaisesti läpi design-alan yrityskaupan, kun Idean myytiin CapGeminille vuonna 2017. Hän on julkaissut kirjan Design ja johtaminen v. 2020 yhdessä Hanna Maulan kanssa. Kirjassa käsitellään designin roolia organisaation strategisena resurssina ja johtajien työkaluna. 

Lisätietoja koulutuksesta

Jesse Maula, jesse [dot] maulaatavidlyagency [dot] com

Terms of cancellation
Peruutusehdot LABin sopimusehtojen mukaisesti.

Kysy lisää!

Marjo Luhtanen
TKI-asiantuntija
Muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä
marjo [dot] luhtanenatlab [dot] fi