Kuva
Muotoiluinstituutin kevätnäyttely graafinen kuvituskuva

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely

Event date and time
17.5.–4.6.2023
Event location
Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva
Päijänteenkatu 9, 15140 Lahti
LAB's role
Kevätnäyttely esittelee monipuolisesti taidetta ja muotoilua yli viidenkymmenen opiskelijan töiden kautta. Näyttely levittäytyy neljään tilaan Malvassa ja ottaa kantaa lukuisiin teemoihin, kuten oman identiteetin muodostumiseen, henkilökohtaisiin kokemuksiin ihmisyydestä ja yhteiskunnan ajankohtaisiin ilmiöihin.

Kevätnäyttelyn pääteemana on tänä vuonna kasvu. Näyttely kutsuu katsojan osaksi kasvun matkaa ja esittelee Muotoiluinstituutin opiskelijoiden töitä neljässä eri kasvun vaiheessa; juurtuminen, kasvaminen, avautuminen ja kukoistus. Se johdattelee katsojan maan mullista kohti aurinkoa, kuvaten samalla opiskelijoiden prosessia ammatillisen identiteetin muodostumisessa.

Kasvu saa alkunsa juurtumisesta: maan alta, pisteestä, josta alkaa matka kohti luovan alan ammattilaisuutta. Kasvamisen kautta kertyy informaatiota ja niin ajattelutavat kuin taidotkin kehittyvät. Avautumisen myötä kasvu jatkuu uteliaasti tutkien kohti uusia korkeuksia, ja pikkuhiljaa löytyy valmius nousta maasta ja tulla nähdyksi. Lopulta koittaa kukoistus: päivä päivältä kurottaudutaan lähemmäs aurinkoa, itseluottamus vahvistuen- matkan päätteeksi puhjetaan kukkaan, oma ammatillinen identiteetti vahvistuneena.

LAB Muotoiluinstituutin kevätnäyttely on toteutettu opiskelijoiden voimin. Näyttely on esillä Lahden visuaalisten taiteiden museossa Malvassa 17.5–4.6 museon aukioloaikoina museon pääsylipulla.

Malvan aukioloajat:

ma suljettu 

ti, to-pe klo 10-18 

ke klo 10-21

Lisätietoja löydät kevätnäyttelyn Instagramista @mi_designshow

Area