Lisätty todellisuus (AR)

Lisätyssä todellisuudessa (Augmented Reality) yhdistyvät digitaaliset virtuaaliset elementit ja ympäröivä todellisuus. Lisättyjä elementtejä tarkastellaan älypuhelimilla, tableteilla tai erityisillä AR-laseilla.
Koulutuksessa tutustutaan Zappar -ohjelmistoympäristöön, sen ominaisuuksiin ja mahdollisuuksiin. Koulutuksessa tehtävien harjoitusten kautta osallistujat pääsevät käytännössä kokeilemaan sisällöntuottamista AR-ympäristöön.
Location

LAB ammattikorkeakoulu
Lahden kampus
Mukkulankatu 19
15210 LAHTI

Tavoite

Koulutuksen jälkeen osallistuja:

  • Ymmärtää AR-suunnittelun erityispiirteitä
  • Osaa perustason 2D-kuvien käytön AR-ympäristössä
  • Ymmärtää 3D-mallien valmistamisen vaatimuksia AR-tekniikassa
  • Omaa perustiedot vuorovaikutuksen suunnittelemisestaja  rakentamisesta Zappar-ohjelmiston avulla

Kenelle?

Koulutus sopii kaikille visuaalisen viestinnän, markkinoinnin ja digitaalisten sisältöjen kanssa toimiville. Koulutus ei edellytä ennakko-osaamista AR-ympäristöistä

Sisältö

Koulutuksessa tehtävien harjoitusten kautta osallistujat pääsevät käytännössä kokeilemaan kuvaan, tasoon ja tilaan ankkuroituja AR-sisältöjen rakentamista Zappar-ohjelmistoympäristössä. Koulutuksen aikana hyödynnetään grafiikaa, valokuvaa, 360-kuvaa ja 3d-mallieja. Lisäksi tutustutaan vuorovaikutteisin toimintoihin, kuten nappien ja kasvontunnistamisen rakentamiseen.

Toteutustapa ja koulutusmenetelmät

Lähiopetus LABin tiloissa.

Asiantuntijat

Antti Heinonen toimii LAB-ammattikorkeakoulun Muotoiluinstituutin Mediasisällön suunnittelu -koulutusohjelman lehtorina. Hänellä on pitkä kokemus ja laaja-alainen osaaminen visuaalisen viestinnän eri osa-alueista ja tuottamisesta. Viime vuosina hän on tutkinut erityisesti uusien teknologioiden ja informaatiomuotoilun hyödyntämistä viestinnässä.

Muuta tärkeää

Koulutustiloissa on kaikilla käytössä iMAC tietokoneet / Zappar-ohjelmisto

Terms of cancellation
Peruutusehdot LABin sopimusehtojen mukaisesti.

Kysy lisää!

Marjo Luhtanen
TKI-asiantuntija
Muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä
marjo [dot] luhtanenatlab [dot] fi